2016. június 24., péntek

Amit a Rolex-ről tudni érdemes

A Rolex az egyik legismertebb óramárkája. Még azok is ismerik a nevét, akik nem jártasak az órák világában. A Rolex által időtálló luxusórákat használhatunk, amelyek eleganciájukkal, kifinomult stílusukkal és rendíthetetlen pontosságukkal vívták ki maguknak mai státuszukat.

Minden 1905-ben kezdődött a W&D márkanévvel, amely az órák belsejében szerepelt. Ez a felirat Hans Wilsdorf-ot és Alfred Davis-t takarta, akik svájci óraszerkezeteket építettek be az óratokokba, majd eladták. 3 évvel később már Rolex néven forgalmazták óráikat.

Természetesen itt nem merült ki a Rolex tudása, hiszen később számos innovatív megoldással járult hozzá a sikerekhez a két tulajdonos. Elkészítették az első vízálló óratokot, amellyel mind a Mariana-árokban, mind a Mount Everest csúcsain megmutathatták, mennyit tud ez a luxus időmérő. Még 11 kilométeres mélységben és 8 kilométeres magasságban is tökéletesen működött!

Az alkotópáros újításai közé tartozik ezen kívül az automata karóra és a dátumkijelző óralap feltalálása is. Ennek köszönhetően több ízben is forradalmasították az óragyártást a Rolex-szel.

 Tekintse meg ajánlatainkat honlapunkon, vagy érdeklődjön elérhetőségeinken!